Bruce Lee in Game Room

Door chaozz op dinsdag 1 november 2016 15:20 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 2.653

Al langer wilde ik mijn game room opleuken met wat posters of mogelijk een muursticker. Maar leuke posters zijn lastig te vinden en muurstickers zijn best wel weer prijzig. Dan toch maar weer zelf doen..?


Plakaatverf of Acrylverf?
Bij de Action betaal je voor een grote fles verf maximaal 2 euro. Maar moest ik nu plakaat- of acrylverf hebben? Een korte Google-zoekopdracht verder leerde me dat plakaatverf oplosbaar blijft in water en dat acrylverf echt opdroogt.

Ok, acrylverf it is then..


Welk figuur op de muur?
Tjah, en dan moet je opeens kiezen wat je op de muur gaat zetten. Hoe kan ik kiezen tussen al die gamekaracters die mij hebben geïnspireerd en vermaakt: Giana Sisters, Super Mario, Lemmings of toch.. yes, Bruce Lee!

Ik ben al zolang ik me kan herinneren fan van Bruce Lee (en vechtsport in het algemeen) en heb het Commodore 64 spel Bruce Lee echt grijs gespeeld. Het mooie is dat de hele game slechts drie personages kent: Bruce Lee, de Ninja en een groene Sumo worstelaar.


Het is techniiiek!
Ik vraag bij dit soort dingen altijd even raad bij mijn vader, een amateurschilder. Hij raadde me aan zijn overhead projector te gebruiken om de afbeeldingen op de muur te projecteren. Na weer een Google-zoekopdracht vond ik deze blogpost. Ideaal voor mij om te gebruiken.

Dus, aan de slag!


Het resultaat
Ik heb van de voortgang een video opgenomen (hoe kan het ook anders).Laat even weten wat je er van vindt! :)

Volgende: Rommelmarkt pick-up fixen (roze ps2 slim) 11-'16 Rommelmarkt pick-up fixen (roze ps2 slim)
Volgende: Bouw zelf de beste Gameboy 07-'16 Bouw zelf de beste Gameboy

Reacties


Door Tweakers user Skyrunner, dinsdag 1 november 2016 15:30

Haha, nostalgie!

Geniaal idee trouwens een projector te gebruiken.

Door Tweakers user chaozz, dinsdag 1 november 2016 15:47

Lauwrence schreef op dinsdag 01 november 2016 @ 15:30:
Geniaal idee trouwens een projector te gebruiken.
Ik zal het doorgeven aan m'n pa! :)

Door Tweakers user ChojinZ, dinsdag 1 november 2016 15:51

Lauwrence schreef op dinsdag 01 november 2016 @ 15:30:
Haha, nostalgie!

Geniaal idee trouwens een projector te gebruiken.
Niet lullig bedoeld, maar die truc is al zo oud als de weg naar Rome... ;)

Door Tweakers user Skyrunner, dinsdag 1 november 2016 20:07

ChojinZ schreef op dinsdag 01 november 2016 @ 15:51:
[...]


Niet lullig bedoeld, maar die truc is al zo oud als de weg naar Rome... ;)
En de game zelf ook, maakt het niet minder slim ;-)

OP: zodra mensen de gfx herkennen weet je in ieder geval gelijkgestemden te hebben ontmoet.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 1 november 2016 20:09]


Door Tweakers user Tiny, donderdag 3 november 2016 08:43

Nice!
Wat was dat een geweldige tijd.... Een paar blokjes bij elkaar propper en je had een figuurtje.
Verschuif er een paar, en je had een super race auto.....
En man oh man, wat waren we er blij mee toen!

Door Tweakers user WD-41, zaterdag 7 januari 2017 11:25

Tof! Ik heb die game ook helemaal grijs gespeeld. Those were the days!

Reageren is niet meer mogelijk