Een handheld NES

Door chaozz op dinsdag 4 juli 2017 09:54 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 4.201

Uit het land waar copyright slechts een term uit het Westen is, komt de BittBoy; Een handheld apparaat met NES roms erop in de vorm van een Game Boy.

Ik kreeg een mailtje van het Chinese bedrijf BittBoy met de vraag of ik hun handheld wilde reviewen op mijn Youtube-kanaal. En aangezien ik houd van retro en handhelds stemde ik meteen in. Ik moest het ding zelf bestellen op Amazon, waarna BittBoy het aankoopbedrag zou retourneren. Klinkt aantrekkelijk.

Amazon verstuurt het ding echter niet naar Nederland en dus stelden ze voor mij het apparaat direct vanuit Shenzhen toe te sturen. Of ik wel even 20 euro wilde Paypallen voor de verzendkosten (DHL met tracking). Na wat twijfelen heb ik het toch maar overgemaakt..

Na enkele dagen lag het pakket op mijn deurmat en kon ik het ding eens aan een grondig onderzoek onderwerpen. Het zal je niet verbazen, de review is niet heel positief uitgevallen en ik zal waarschijnlijk nooit meer iets mogen reviewen voor BittBoy :)

Volgende: WIN98 op SSD via IDE2SATA 08-'17 WIN98 op SSD via IDE2SATA
Volgende: Een PET Fixen 06-'17 Een PET Fixen

Reacties


Door Tweakers user KnoxNL, dinsdag 4 juli 2017 09:58

Ik ga hem vanavond even bekijken, maar ik moest al gniffelen van de laatste zin :)

Door Tweakers user Jape, dinsdag 4 juli 2017 14:45

Ik had iets veel negatievers verwacht hoor! Op basis van je review zou ik niet direct besluiten om hem niet te kopen. Voldoende pluspunten voor de prijs imo.

Door Tweakers user chaozz, dinsdag 4 juli 2017 16:23

Jape schreef op dinsdag 4 juli 2017 @ 14:45:
Ik had iets veel negatievers verwacht hoor! Op basis van je review zou ik niet direct besluiten om hem niet te kopen. Voldoende pluspunten voor de prijs imo.
Dan is mijn punt in ieder geval overgekomen. Het ding is ook niet helemaal beroerd. Er zijn gewoon een aantal vreemd design keuzes gemaakt die er voor zorgen dat het net geen killer-device is geworden imho.

Door Tweakers user maquis, dinsdag 4 juli 2017 17:00

Het zal je niet verbazen, de review is niet heel positief uitgevallen en ik zal waarschijnlijk nooit meer iets mogen reviewen voor BittBoy :)
Nou dit zal wel mee vallen denk ik. Goede punten voor v2 me dunkt :) Als ze reviews echt waarderen, that is.......

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 juli 2017 17:01]


Door Tweakers user Bartosy, dinsdag 4 juli 2017 22:36

Wel goede review en zo negatief was het niet. Ook leuk dat Bruce lee c64 op de muur.

Dat gezoem is wel irritant in het geluid joh..doet me erg denken aan mijn snes icm een everdrive en Scart maar met compesite.. Ugh.. hoe krijgen ze dat voor elkaar ? Zal dat probleem in de connector zitten? Ik zal me er echt mateloos aan irriteren..

Kabel probleem kan je op zich oplossen door verloopjes een composite kabel kost bijna niks bij een kringloop winkel.

Door Tweakers user codebeat, woensdag 5 juli 2017 01:52

Helemaal eens, zo slecht was het niet.
-------------
I also like that you were very honest with your review. Have seen this video of "Unbox Therapy" about the BittBoy and it seems to be some shitty advertisement review, "Unbox Therapy" starts to be an advertisement channel, you can't trust it to be honest - https://www.youtube.com/watch?v=sheks3OlyTg A honest review like this is very welcome. However, I don't think it is that bad for the price, the possitive are better than the negatives, just shortcommings, not very important when the intention is to be a portable. Headphone socket is missing, are you sure? Have you tried a headphone? I think the video/audio output can be fixed with an easy tweak. It is much cheaper than the NES mini for example and got more games. Nintendo, take a look at this, it is a good example how easy it can be, add a HDMI port, USB joystick port and it will be great.

Door Tweakers user Sup4rdurt, woensdag 5 juli 2017 11:06

5:36 "There seems to be a sound channel missing"

Er is er daarintegen wel weer een brom kanaal aan toegevoegd ;)

Door Tweakers user Kenzi, vrijdag 7 juli 2017 13:35

Unbox Therapy is inderdaad erg biased. Terwijl het wel leuk begon.
Dit soort kanalen verpesten het voor de overige helaas.

@chaozz wel leuk om te zien. Af en toe komt er best iets leuks uit Shenzhen :) 8Bitdo bijv is wel goed geslaagd.
Zit zelf te kl*ten met Retropie maar de 'echte' apparatuur blijft toch het leukst.

Door Tweakers user 461943, vrijdag 7 juli 2017 15:52

Niet om spuit-11 te zijn, maar kan je niet gewoon een tweedehands PSP kopen? CFW erop, en hoppa, je kan zo'n beetje alle systemen emuleren en alle ROMs voor al die systemen opslaan op de micro-SD-kaart die je dan weer in een adapter stopt zodat hij in een MS Pro Duo-slot past.

Reageren is niet meer mogelijk