€10 SD Card voor GBA

Door chaozz op woensdag 24 juli 2019 12:29 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 2.390

Voor retro nerds zoals ik gaat er niets boven de echte game cartridges voor je favoriete consoles. Toch is het soms handig om gebruik te maken van alternatieve opslag media. In het geval van de Game Boy Advance zijn dat cartridges die ROMs kunnen lezen vanaf een SD-kaartje. Die dingen zijn best prijzig, maar er is een goedkoop alternatief...

De meest bekende oplossing voor de Game Boy Advance is van Everdrive en kost $100 per stuk. Die prijs is best pittig als je alleen afentoe je favoriete game wilt spelen vanaf een SD-kaartje. Maar op eBay circuleren uiteraard goedkopere alternatieven. Een daarvan is de Super Card SD.

Voor €10 wordt deze oplossing bij je thuis afgeleverd. In deze video bekijk ik de (on)mogelijkheden van dit alternatief.

NB: Ik merk onterecht op in de conclusie dat deze oplossing alleen GBA games speelt. Het werkt echter ook met Game Boy en NES ROMs. Een leuk extraatje, maar iets wat ik niet wist vanwege de afwezigheid van een handleiding.

Volgende: Guess That Saturn Game Game 19-08 Guess That Saturn Game Game
Volgende: Vs: De Ultieme Game Boy 29-06 Vs: De Ultieme Game Boy

Reacties


Door Tweakers user Vaenir, woensdag 24 juli 2019 12:56

Je kan beter een paar tientjes meer spenderen aan een EZ-Flash Omega. Alhoewel de firmware iets verbeterd is van de Super Card SD blijft dit ding een behoorlijk wat games slowdowns behouden. Zo uit mijn hoofd in Mario Kart en in de cutscenes van Mario & Luigi Superstar Saga.

Door Tweakers user chaozz, woensdag 24 juli 2019 13:13

Vaenir schreef op woensdag 24 juli 2019 @ 12:56:
Je kan beter een paar tientjes meer spenderen aan een EZ-Flash Omega. Alhoewel de firmware iets verbeterd is van de Super Card SD blijft dit ding een behoorlijk wat games slowdowns behouden. Zo uit mijn hoofd in Mario Kart en in de cutscenes van Mario & Luigi Superstar Saga.
Je krijgt waar je voor betaald inderdaad. Maar "een paar tientjes meer" is in dit geval dus 200 tot 400% meer, aangezien dit ding maar 1 tientje is.

Door Tweakers user Vaenir, woensdag 24 juli 2019 14:10

Als je het op die manier verwoord klinkt het inderdaad als een flinke investering, maar we praten nog steeds over 2-3 tientjes voor een alternatief waarbij de spelbelevenis gewoon correct weergegeven wordt op de originele hardware. Daar koop je misschien tweedehands net 2-3 originele A titels voor.

Gebruikers die anno 2019 bereid zijn om een flashkaart te kopen voor hun retro console/handheld zijn gewoon opzoek naar een stukje hardware om hun spelbelevenis zo origineel mogelijk te beleven, anders kan je net zo goed een emulator downloaden.

Een flashkaart als deze die tijdens de release al hardwarematig afgeschreven was kan je gewoon beter links laten liggen. Het ding voegt gewoon niets toe buiten het "het is heul goeikoop" argument en als retro gamer enthusiast/channel zou je hem wat mij betreft niet eens moeten aanbevelen als zeer goedkope optie. De comment van "Siana Gearz" op jouw YouTube video slaat wat mij betreft de spijker op z'n kop. De kaart is gewoon niet in staat om de games fatsoenlijk af te spelen. Waarom zou je hier bewust voor kiezen?

Door Tweakers user chaozz, woensdag 24 juli 2019 14:33

als retro gamer enthusiast/channel zou je hem wat mij betreft niet eens moeten aanbevelen als zeer goedkope optie
En ik wilde laten zien wat je voor €10 krijgt en laat die beslissing bij de kijker.

Door Tweakers user Sjnieboon, donderdag 25 juli 2019 13:10

Leuk om te zien dat zo'n SuperCard nog steeds 'ontdekt' wordt. Ik heb hem al zo'n 10 jaar inmiddels en werkt nog steeds goed!

Door Tweakers user JW1, donderdag 25 juli 2019 16:08

Zoals altijd een leuke video weer.
Wat betreft het gebruik van > 2GB kaarten, heb je die al geprobeerd te formatteren in FAT32 of FAT16? De FAT16 formattering mogelijk op een aangepaste partitie grootte van 2 of 4GB. Dit omdat misschien lastiger/ duurder is ook aan een 2GB μSD kaartje te komen ipv een grotere capaciteit μSDHC/μSDXC.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.