Oude Walkman fixen

Door chaozz op donderdag 26 november 2020 00:10 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 3.464

Tijdens een van mijn vele random zoektochten op Marktplaats vond ik iets waar ik niet naar op zoek was, maar toch wilde hebben; mijn oude walkman. Eenmaal bij mij aangekomen stopte de Walkman al op de eerste dag met functioneren. Tijd voor een reddingsactie.

De eerste paar uren was het puur genieten. Ik heb al die jaren twee cassettebandjes bewaard met het idee er ooit iets mee te doen. De eerste cassette heeft mijn vader gemaakt en is gevuld met oude singeltjes uit de jaren 60 en 70. Het is de muziek waar ik mee ben opgegroeid thuis. De tweede cassette bevat geluiden van mijzelf als baby: mijn eerste lach, mijn eerste woordjes. Priceless.

Toen de Walkman stopte met afspelen was het eigenlijk meteen duidelijk; er was iets mis met de aandrijving. Waarschijnlijk was de 'drive-belt' geknapt, een veel voorkomend euvel in deze oude apparaten. eBay staat vol met vervangende belts voor ieder denkbaar type Walkman, ook de mijne.

Wat ook heerlijk is aan apparaten uit de 90's zoals mijn Sony Walkman, is dat de handleiding instructies bevat hoe je deze uit elkaar kunt halen voor reparatie of onderhoud. Dat is vandaag de dag wel anders helaas.

Dankzij de handleiding en de nieuwe belt was mijn Walkman binnen een kwartiertje weer operationeel en heb ik inmiddels een Youtube-playlist gemaakt van alle nummers op het befaamde cassettebandje.

Volgende: Pixel Art Bluetooth Speaker 09-12 Pixel Art Bluetooth Speaker
Volgende: RK2020 is illegaal 16-11 RK2020 is illegaal

Reacties


Door Tweakers user temp00, donderdag 26 november 2020 12:37

Die heb ik ook nog gehad, mooi apparaatje.
Wat ook heerlijk is aan apparaten uit de 90's zoals mijn Sony Walkman, is dat de handleiding instructies bevat hoe je deze uit elkaar kunt halen voor reparatie of onderhoud. Dat is vandaag de dag wel anders helaas.
O+
Hoe tijden helaas veranderen :(

Door Tweakers user Znorkus, vrijdag 27 november 2020 01:35

Waat, die had ik ook ;-) Mega bass! ;-)

Door Tweakers user chaozz, vrijdag 27 november 2020 10:45

temp00 schreef op donderdag 26 november 2020 @ 12:37:
Die heb ik ook nog gehad, mooi apparaatje.
Znorkus schreef op vrijdag 27 november 2020 @ 01:35:
Waat, die had ik ook ;-) Mega bass! ;-)
Populair type Walkman blijkbaar! Ik heb inmiddels de WM-EX314 weten te bemachtigen.


Reageren is niet meer mogelijk