Lees en Schrijf Game Boy Cartridges

Door chaozz op zondag 11 juli 2021 16:47 - Reacties (0)
Categorie: -, Views: 2.844

Ik word altijd weer gelukkig als er nieuwe hardware uitkomt die de functionaliteit van oude game consoles uitbreidt. Dat is niet anders met de GB Operator; een apparaat waarmee je jouw fysieke Game Boy games kunt spelen op een computer. Maar het ding kan nog meer toffe dingen... hele toffe dingen...

Fysieke spellen spelen op je computer is een toffe feature die vooral verzamelaars zoals mij aanspreekt. Anderen downloaden misschien en ROM-pack. Je klikt jouw game in de GB Operator en drukt op de Launch knop. De meegeleverede emulator (mGBA) start automatisch de op de achtergrond gedumpte ROM.

Je kunt ook de ROM dumpen en starten in een emulator naar keuze.

Daarnaast kun je met de GB Operator ook savegames van een game cartridge downloaden en weer uploaden. Handig als je de savegame batterij in een game gaat vervangen bijvoorbeeld. Of als je je savegame wilt gebruiken in een emulator.

Ook ondersteund ie de Game Boy Camera. Dat ding is altijd weer leuk om mee te experimenteren met die 16kilobit foto's.

Maar de tofste feature is imho de mogelijkheid om ROMs te schrijven naar writeable game cartridges. Vanuit China komen een hoop goedkope bootleg Game Boy games op de markt. Deze zijn in veel gevallen overschrijfbaar.

De GB Operator ondersteund al een groot aantal van deze bootleg cartridges. Ik had 1 geschikte cartridge in mijn collectie. Je zou hiermee dus in GB Studio je eigen game kunnen ontwikkelen en dat op fysieke cartridges kunnen uitbrengen. Hoe gaaf is dat?

Voor de volledige review, check onderstaande video!

Volgende: Over Retro Gesproken #2 14-07 Over Retro Gesproken #2
Volgende: Game Boy e-reader! 04-05 Game Boy e-reader!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.